Navigate

Carian

Isnin, 3 Februari 2014

DokSengal

Apakah itu DokSengal?

(9 Dec 2013 - PakLang)

Ianya bermaksud Doktor Sengal.

Mengapa kah PakLang menggelar mereka DokSengal?

Sebab nya banyak :

1) Berlagak macam Tuhan - awak ada 2 bulan je untuk hidup.

2) Tidak mau menerima ubat-ubatan atau herba atau yang dari Biology ciptaan direct Allah Taala - hanya guna DADAH atau drugs buatan makmal - campur sana campur sini. 

3) Selalu pendapat sesama DokSengal berbeza - siap tanya kita - "apsal Doktor tu kasi Ubat ni???? Tanya kat kita pulak - bukan sekali, Pak Lang anak dah besar2 - tah berapa puluh atau ratus kali pergi klinik - DokSengal sini kata DokSengal sana tak betul. 

4) Yang Paling nyata KESENGALANNYA adalah bila terbaca berita pasal ubat Cancer yang memang dah ada dan proven dari herba-herba tapi KETUA KUMPULAN DOKSENGAL yang Business berbillion jual DRUGS - tak nak kasi tau umum dan suruh orang percaya RACUN chemotherapy sahaja pembaik kanser. Sejak inilah semua Doktor yang bermazhab macam ni - PakLang gelarkan mereka dengan sesungguhnya sebagai DokSengal. PakLang tak akan patah balik. Kalau bidang Engineering senang je - proven semua belief tanpa argue banyak. DokSengal tak - menyalahi sesama sendiri lepas tu CHARGE orang sampai puluh ratusan ribu - business besar tu..suka menakut-nakutkan orang. Orang elok tak payah bedah itu ini di buat supaya orang kena bedah supaya duit masuk. 

4)Kerana mereka 100% percaya kepada Ilmu SEDIKIT yang mereka belajar sedangkan ilmu Allah tu luas.

5) Tak pernah so far DokSengal promote orang atau patients dia makan madu sedang Allah berfirman pada madu terdapat ubat yang menyembuhkan. Baik DokSengal Muslim mahupun Tak Muslim. Lepas tu diaorang rasa BEST. Tinggi Diri.

6) Ini terbaru - ye ye suruh orang cuci gigi 6 bulan sekali - TAK PAYAH! Kata itu kata ini - tu semua business. Pakai Sugi je. Bukan bagus cuci gigi sebab Chemical yang diaorang pakai akan menghakis enamel gigi. 

Sekian penerangan dari PakLang. 

Doktor tu layak di panggil jika dia beriman dengan Allah - dan percaya semua penyakit ada ubat nya, dan menggalakkan orang makan madu dan segala pemakanan Rasulullah. Dan Doktor tu kena manambah ilmu setitik dia dengan rajin mengkaji perubatan anjuran Rasulullah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan